Finsbury Park, London

De speeltuin is razend populair en binnen twee minuten na de openingsceremonie was er op elk horizontaal oppervlak van de speeltuin een kind te zien - en sindsdien is hij nooit meer leeg geweest.

Finsbury Park in Londen wilde een speeltuin creëren voor de oudere kinderen uit de buurt. 

Nieuw activiteitenterrein om het 150-jarige bestaan van het park te vieren 

Wat is een betere manier om een 150ste verjaardag te vieren, dan met een bijzondere speeltuin voor de hele gemeenschap. Finsbury Park in Londen wilde een speeltuin creëren voor de oudere kinderen uit de buurt. De opening vindt plaats op de 150ste verjaardag van het park. De Super Frisbee, die in het midden van de grote speeltuin is geplaatst, is de eerste in zijn soort in Groot-Brittannië. Hij is razend populair en binnen twee minuten na de openingsceremonie was er op elk horizontaal oppervlak van de speeltuin een kind te zien - en sindsdien is hij nooit meer leeg geweest.

Omdat ze al lang geen kinderen meer waren, besloot de Haringey Council om met de lokale schoolkinderen te overleggen over hun speelwensen voor de nieuwe speelplek. Op basis van hun feedback nodigden ze verschillende toonaangevende Britse speelbedrijven uit om speelplaatsen te ontwerpen. Als winnaar ontwierp KOMPAN een unieke speeltuin die voldoet aan alle wensen van de lokale kinderen.

Play features to WOW older kids!

With its majestic expression and endless climbing opportunities the Super Frisbee will immediately WOW children as well as parents.The big meshes allow for climbing and crawling through, training proprioception and spatial awareness. Swinging on the Cocowave Pendulum Swing, encourages social interaction in form of negotiation and cooperation, which are important social skills for children to learn. Hereto, children train their muscle strength and sense of balance, while bone density is built when jumping off the swing. Besides training children’s spatial awareness, the Large Cableway requires compromise and turn-taking, which are important social-emotional skills to practice. 

Fysiek

Emotioneel

Cognitief

Finsbury_HorizontalSection1.jpg

Zodra ik het lint had doorgeknipt, bestormden ze me, duwden ze me uit de weg en raceten naar binnen... en sindsdien is het niet meer leeg geweest!

Kirsten Hearn 

Kabinetslid 

Haringey Council

Finsbury Park, London

Greater London , London N4 1BZ , United Kingdom

Wilt u advies?

Bij ons vindt u 50 jaar ervaring,  we adviseren u in het gehele project.

 

1 Left section
2 Right section