Garantie

Met onze garanties zijn we koploper in de branche 

warranty1.jpg

LEVENSLANGE* garantie

Thermisch verzinkte delen

RVS onderdelen 

EcoCore™ panelen en andere panelen van hoge dichtheid polyethyleen (HDPE)

 

warranty2.jpg

 15 jaar garantie

Onderdelen van Robinia-hout

Onderdelen van HPL (hogedruklaminaat)

Aluminium onderdelen

warranty3.jpg

10 jaar garantie

Geschilderd oppervlak op verzinkte of aluminium onderdelen

Gepoedercoate toplaag op voorverzinkt staal

Elektrochemisch verzinkte metalen onderdelen

Massieve kunststof onderdelen

Transparante polycarbonaat (PC) onderdelen

Houtcomposiet (WPC) onderdelen

Siberische lariks, grenen en andere houtsoorten

Roestvaststalen glijbanen 

Holle kunststof onderdelen

Touw- en netconstructies

warranty4.jpg

5 jaar garantie

Onderdelen van multiplex met harscoating

Veren en kogellagers

Grafische prints op transparante PC-panelen

Betonnen onderdelen

FLEXOTOP valondergrond met onbehandelde toplaag 

Galaxy verbindingscomponenten

Warranty5.jpg

2 jaar garantie

Beweegbare onderdelen van kunststof en metaal

Rubberen membranen 

Schermen en elektronische onderdelen

FLEXOTOP valondergrond met gerecyclede toplaag

FLEXOTOP valondergrond basislaag

Zonneschermen en zeilen

Garantiedekking

Deze garantie is van toepassing op de producten en reserveonderdelen van KOMPAN voor de hierboven aangegeven tijdsperioden voor ieder producttype en met de beperkingen zoals beschreven in deze garantie. De garantieperiode geldt vanaf de datum van aankoop door de eerste klant. Deze garantie dekt alleen defecten in materialen. KOMPAN's aansprakelijkheid onder deze garantie is beperkt tot kosteloze reparatie of vervanging van defecte producten, een en ander naar goeddunken van KOMPAN. Defecte elektronische componenten zullen worden geleverd en gratis worden gemonteerd door een professionele KOMPAN ICON installateur.

Correcte installatie en onderhoud

De garantie geldt alleen als KOMPAN producten zijn geïnstalleerd volgens de instructies van KOMPAN en op de juiste wijze zijn onderhouden zoals beschreven in de onderhoudshandleiding van KOMPAN. De voorwaarde voor de garantie van de ICON elektrische componenten is dat die producten worden geïnstalleerd door een getrainde en goedkeurde ICON installateur.

Garantie-uitsluitingen 

Deze garantie dekt geen schade veroorzaakt door ongevallen, verkeerd onderhoud, nalatigheid, normale slijtage, oppervlaktecorrosie op metalen onderdelen, verkleurde oppervlakken en andere cosmetische problemen of gebreken als gevolg van misbruik of vandalisme. Natuurlijke veranderingen in hout na verloop van tijd worden beschouwd als een cosmetisch probleem en worden niet gedekt.

In de buurt van waterinstallaties 

Producten die direct in contact staan met chloorwater of zout water (waterparken) dan wel producten die binnen 200 meter van de kust zijn geplaatst vallen niet onder de KOMPAN-garantie voor eventuele defecten veroorzaakt door corrosie.

Speciaal ontworpen producten (via de maatwerkafdeling en opgewaardeerd naar corrosieklasse C4) die binnen 200 meter van de kust zijn geïnstalleerd, vallen onder een garantie van 5 jaar op defecten veroorzaakt door corrosie.
Lees hier meer over bescherming in kustgebieden.

Producten en diensten van derden

KOMPAN levert ook niet-KOMPAN-producten en installatiediensten, geleverd of uitgevoerd door gecertificeerde derde partijen. De algemene garantie van KOMPAN is niet van toepassing op niet-KOMPAN-producten en installatiediensten. Hiervoor gelden aparte garantieregelingen. Waar mogelijk zal KOMPAN informatie over dergelijke garantieregelingen verschaffen.

Transport en opslag

Wereldwijd transport en logistiek wordt verzorgd door een door KOMPAN aangestelde expediteur. Producten/artikelen mogen niet buiten worden opgeslagen in afwachting van de installatie en moeten te allen tijde droog worden gehouden.

 

* De LEVENSLANGE garantie van KOMPAN is van kracht voor de levensduur van het product tot het product wordt verwijderd en/of buiten gebruik wordt gesteld. Daarnaast zijn, in aanvulling op deze garantie, de algemene voorwaarden en leveringsvoorwaarden van KOMPAN van toepassing.