Verschillende leeftijden, verschillende behoeften

  Tieners, zien en gezien worden, 10-16  

  • Behendigheid, Evenwicht & Coördinatie

  • Snelheid, Uithoudingsvermogen & Kracht

  • Plaatsen voor ontspanning, rust & gezelligheid

 

Actief blijven

De groeispurt van tieners is zo snel dat het lichaam het soms maar nauwelijks bij kan houden. Het is én hele uitdaging om met het soms te lange en te slungelige lijf evenwicht te houden. Tegelijkertijd moet het ‘nieuwe’ lichaam kracht opbouwen, uithoudingsvermogen vergroten en snelheid ontwikkelen. In deze tijd vol persoonlijke verandering is het cruciaal voor tieners om in beweging te blijven én leeftijdsgenoten te ontmoeten. En dat in een periode waarin de fysieke activiteit lijkt af te nemen. Als favoriete activiteiten op speelplekken noemen tieners schommelen, klimmen, balanceren, balspelen, maar ook ruimte voor lichamelijke oefening en training.

Alles draait om vrienden

Tijdens de tienerjaren is de sociale interactie met leeftijdsgenoten belangrijker dan ooit. Tieners maken voortdurend nieuwe vrienden en houden zich bij voorkeur op in grote groepen. Dit aspect in buitenspelen is essentieel voor hen.

Lichaam en geest

 

Het brein ontwikkelt zich nog steeds tijdens de tienerjaren. Talrijke studies tonen aan dat fysiek fitte tieners betere leerlingen zijn. Emotioneel lijken ze soms even uit balans. Het hebben van een geïntegreerd sociaal network geeft hen de mogelijkheid een juist zelfbeeld te ontwikkelen. De basis van waaruit ze vervolgens steeds beter hun eigen keuzes leren maken.

 


GALAXY Nereide

Dit draai en klimtoestel is perfect om de fysieke vaardigheden van tieners te trainen.

MOTORISCHE VAARDIGHEDEN, zoals balanceren, cross-coördinatie en kinesthesie bij het draaien

SPIERVAARDIGHEDEN zoals armen, benen en romp bij het in beweging brengen van anderen of bij het vasthouden aan het draaiende element.

BOTSTERKTE bij het afspringen of tijdens cardio bij het duwen, trekken, rennen om het draaielement in beweging te krijgen.

Speelwaarde

Fysiek

Emotioneel

Cognitief

Creatief