Maatschappelijk verantwoord

We geven om kinderen. We geven om hun toekomst.

Laten we groen spelen.

Voor een betere toekomst blijven we zoeken naar manieren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

-Bij de inkoop wordt er alles aan gedaan om volledig duurzame grondstoffen en grondstoffen te gebruiken die worden gegenereerd uit gerecycleerd afval.

-Bij de productie wordt het weinige afval dat we hebben, gerecycled. 100% veilige producten zijn ons doel en hebben de hoogste prioriteit.

 

Veilige materiaaloppervlakken

Een goede speeltuin zorgt voor interactie met kinderen. De kinderen springen, glijden, schoppen, trappen en misschien kussen of likken ze zelfs de speeltoestellen. Daarom moeten alle oppervlakken veilig zijn. We gaan verder dan de vereiste normen voor buitenspeelplaatsen en voldoen ook aan de speelgoednorm EN 71-3 voor de migratie van bepaalde elementen.

Duurzaam hout

Robinia is een van de meest productieve bomen, het is sterk en groeit snel, de perfecte partner voor onze houten producten.

Onze Robinia-voorraden komen uit landen in Europa die afkomstig zijn van plantages en uit natuurlijke bossen onder verantwoord duurzaam bosbeheer.

Wij bieden ook andere houtsoorten aan die door FSC® gecertificeerd zijn.

Geen afval

In de werkplaats wordt het materiaalgebruik geoptimaliseerd en het restant wordt gerecycled. Zo wordt bijvoorbeeld het uitsnijdproces van de panelen met de computer uitgevoerd om het residu tot een minimum te beperken.

Zoals bij elk plastic snijafval wordt ook dit zaagsel verzameld en gerecycleerd

Gerecycled kunststof

Het KOMPAN EcoCoreTM paneel, gemaakt van lagen HDPE, heeft vele toepassingen in speeltuinen en buitenfitness, zoals zijkanten, daken en stoelen.

Het is een zeer duurzaam, milieuvriendelijk paneel, dat niet alleen na gebruik recyclebaar is, maar ook bestaat uit een kern van 100% gerecycled, gecontroleerd materiaal.

CSR REPORT

KOMPAN ondersteunt de Tien Principes van het Global Compact van de Verenigde Naties op het gebied van milieu, klimaat, sociale zaken, mensenrechten en corruptiebestrijding.

In de jaarlijkse mededeling over de vooruitgang beschrijven we onze acties om de integratie van het Global Compact en zijn principes in onze bedrijfsstrategie, cultuur en dagelijkse activiteiten voortdurend te verbeteren.

Lees het gehele rapport van KOMPAN (pdf)

Gerecycled hout

Voor onze Multi Use Games Area's worden hout-kunststof composietpanelen gebruikt. Ze zijn gemaakt van gerecycled hout en HDPE.

Naast het groene profiel heeft het paneel dezelfde textuur als hout, is het zeer duurzaam en hoeft het nooit te worden geverfd of behandeld met olie.