Munich, Duitsland

Focus  op gezinnen: moderne speeltuinen verhogen de aantrekkingskracht van woonwijken.

Focus  op gezinnen: moderne speeltuinen verhogen de aantrekkingskracht van woonwijken.

Een structurele verandering heeft plaatsgevonden in de handel en industrie in München sinds de jaren ‘70: Fabriekslocaties verliezen steeds vaker hun oorspronkelijke functie en komen beschikbaar voor nieuwe toepassingen. Zo ook het voormalige Afga industrieel landgoed. Door zijn positie en grootte bood deze locatie veel potentie voor de ontwikkeling van een stedelijk gebied. Twaalfhonderd appartementen met “bestaande architectuur” werden gebouwd over tien hectare.

Het ontwerp eiste een zeer hoge kwaliteit van speel en recreatie gebieden: een combinatie van spannende ontwerpen en hoge functionaliteit. De Corocord Loop bleek de juiste keuze voor het herinrichten van de centrale openbare ruimte in een actieve zone. Met zijn kleur en ongebruikelijke moderne vromen en elegant gebogen stalen pijpen met meerdere bochten is de Loop echt opvallend. De bewegende netten met golvende structuren en verschillende membranen bieden samen met de schommelende lianen een breed scala aan mogelijkheden voor spel en bewegen. De planners en ontwikkelaars van het Kompan Design Studio wijzigde de vorm van het toestel, waardoor een nauwkeurig passend toestel in het ontwerp van de architecten kon worden geplaatst.

Focus  op gezinnen: moderne speeltuinen verhogen de aantrekkingskracht van woonwijken

Focus op gezinnen: moderne speeltuinen verhogen de aantrekkingskracht van woonwijken

Door zijn positie en grootte bood deze locatie veel potentie voor de ontwikkeling van een stedelijk gebied. 

"Het park is opgebouwd uit meerdere open ruimtes zoals, weides, lage struiken, een activiteiten zone en een open bos. Dit biedt een ruime keuze aan mogelijkheden voor het gebruik van het park."

Lex-Kerfers

Landscape Architects BDLA