Næstved, Denemarken

Van 26 kleine speelplekken tot één fantastische locatie

Van 26 kleine speelplekken tot één fantastische locatie

Vorig jaar besloten de woningbouwvereniging Dyssegårdsparken in Næstved, Denemarken en het lokale verwarmingsbedrijf om de stadsverwarming in de woonwijk om te leggen. De woningbouwvereniging zag dit als een kans om de waarde van het vastgoed te verhogen. Als onderdeel van het project besloten ze daarom om de 26 kleine en versleten speelplekken in het gebied te vervangen door één nieuwe buitenspeelplaats voor de inwoners van de wijk en de stad in het algemeen.

In nauwe samenwerking met KOMPAN ontwikkelde de vereniging een oplossing die leuk is en een verrijking voor de verschillende leeftijdsgroepen die van het speelgebied gebruik maken. Tobias Nyberg, die voor de woningbouwvereniging bij het project betrokken was, vertelt dat het iedereen een nieuwe plek biedt om elkaar te ontmoeten, te spelen en actief te zijn. Ongeacht leeftijd of vaardigheden. “Het nieuwe gebied verbeterde de woonwijk én het imago van de stad in het algemeen”, zegt hij en voegt eraan toe dat ze zeer tevreden zijn met de oplossing van KOMPAN. 

Het ontwerp kent leeftijdsspecifieke ruimtes maar ook ruimte voor balspellen en skaten, die gescheiden werden van andere speelgebieden. Peuters, tieners en alle anderen kunnen altijd een plekje vinden om met elkaar om te gaan, om stoom af te blazen of bijvoorbeeld fit te worden. De paden rond de speelplaats verbinden de verschillende ruimtes met elkaar, met banken, tafels en barbecueplekken die inwoners en mensen van verder weg uitnodigen om bijeen te komen en te genieten van het buitenzijn

 

Van 26 kleine speelplekken tot één fantastische locatie

Van 26 kleine speelplekken tot één fantastische locatie

In nauwe samenwerking met KOMPAN ontwikkelde de vereniging een oplossing die leuk is en een verrijking voor de verschillende leeftijdsgroepen die van het speelgebied gebruik maken. 

“Het nieuwe gebied heeft zowel de woonwijk als het algemene imago van de stad verbeterd.”

Wilt u advies?

Bij ons vindt u 50 jaar ervaring,  we adviseren u in het gehele project.