Het nieuwe stadscentrum van Grindsted

De gemeente Billund had de wens om een nieuwe aantrekkelijke openbare ruimte te creëren waarbij de orginele architectuur van de stad Grindsted wordt gerespecteerd. Het voornaamste doel was om meer bezoekers naar het stadscentrum te trekken en bezoekers van alle generaties uit te nodigen om langer te blijven. 

Een KOMPAN oplossing bleek het antwoord op de wensen van de gemeente.   

De uiteindelijke oplossing werd een speelroute die een verhaal ontvouwt terwijl je door de straten loopt. De route brengt je uiteindelijke naar “Kæmpespiren” – Grindsted’s nieuwe herkenningspunt dat mensen van ver buiten de stad zal trekken. De speelroute nodigt iedereen uit om het verhaal te ontdekken en om uitgedaagd te worden door de verschillende elementen van de route.    

Het nieuwe stadscentrum van Grindsted

De oplossing werd een verhalende speelroute welke je uiteindelijk brengt naar “Kæmpespiren” – Grindsted’s nieuwe herkenningspunt die mensen van ver buiten de stad zal trekken.

Fysiek

Emotioneel

Cognitief

Creatief

Langs de speelroute bevinden zich grote organische lounge meubelen die uitnodigen tot een kleine pauze terwijl je het bruisende leven in het stadscentrum observeert.  

De belangrijkste attractie, de grote groene Sprout, kronkelt door de straten. De groenen touwen en netten voorzien in een klimroute naar de top van de groene Sprout. Er is ruimte voor vele spelende kinderen. Voor diegene die durven is de brandweerpaal de snelste manier om weer naar beneden te gaan.

Het verhaal van de speelroute kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden, waardoor het elke keer een nieuwe en spannende ervaring is.

DE SPEELRUIMTE BRENGT LEVEN EN ACTIVITEIT IN HET STADSCENTRUM VAN GRINDSTED. DE ELEMENTEN DIE KOMPAN ADVISEERDE ALS ONDERDEEL VAN DE OPENBARE RUIMTE, WERKEN. DE GROENE SPROUT IS NU AL EEN HERKENNINGSPUNT.

Ib Kristensen

Burgemeester

Gemeente Billund 

Het nieuwe stadscentrum van Grindsted

Jutland, Grindsted , Denmark

Wilt u advies?

Bij ons vindt u 50 jaar ervaring,  we adviseren u in het gehele project.

 

1 Left section
2 Right section