Sport- & Fitnesstoestellen

Calisthenics Street Workout toestellen

Calisthenics Street Workout

Streetwise Route naar Optimale Fitness

De Street Workout toestellen zien er heel simpel uit maar bieden een zeer uitgebreid fitness systeem gebaseerd op calisthenics aan. Door het gebruik van bars van verschillende groottes en formaties, posities en hoogtes, kunnen de sporters oefeningen uitvoeren van klassieke pullups tot de extreemste uitdaging zoals de human flag.

Startend bij Combi 1 Pro, groeit het systeem met 4 nog uitdagendere variaties tot de volledige inclusieve Combi 5. Elk level is een uitnodiging voor persoonlijke of sociale interactie met hetzelfde doel fit te worden. Met Calisthenics breng je het meest belangrijke zelf mee, namelijk je lichaam. Door je lichaam te gebruiken als tegengewicht zijn er verschillende oefeningen mogelijk op de parallel, pull-up en push up bars, banken en de monkey bar.

Op zoek naar andere outdoor fitness equipment? Bekijk onze KOMPAN Robinia houten fitness mogelijkheden, Stay Fit mogelijkheden, fitness speelplekken en de Obstacle Courses.

Bekijk onze producten

29 producten

Wil jij de nieuwste sport en fitness catalogus?

Bekijk alles in onze fitness catalogus

Ontdek onze outdoor fitnesstoestellen

Onze fitness toestellen voor buiten zijn onderverdeeld in tien algemene categorieën. Ontdek ze hieronder.

Fitness Packages

Cardio

Kracht

Cross Training

Street Workout & Calisthenics

Stay Fit

Obstacle Courses

Multisport

Compacte Cross Training

Robinia Fitness

Obstacle Courses Robinia

Fitness Jumpers

X-ercise

Signs & Accessories

Wilt u graag tips voor het creëren van een fitness site?

Neem vandaag nog contact met ons op

Vul uw contactgegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Street Workout kan meer zijn dan alleen een oefening - de toestellen en de omgeving zijn een open uitnodiging voor groepsparticipatie. Deze groepsactiviteit kan gegenereerd worden door trainers of door nieuwe vriendschappen die ontstaan zijn door een gelijke interesse in de buurt.

Voordelen van outdoor calisthenics toestellen

Verbetert je algemene kracht: De street workout toestellen van KOMPAN zijn ontworpen om een grote range van calisthenics oefeningen uit te voeren, het biedt een volledige workout die de spierontwikkeling ondersteunt. Tradiotionele training gebaseerd op gewichten focusen op geïsoleerde oefeningen die op één set spieren per keer werken, maar street workouts zijn vaak bewegingen die verschillende spieren tegelijkertijd activeren. Het resultaat is een effectieve full body workout die de algemene kracht kan verbeteren.

Verbetert het cardiovasculare uithoudingsvermogen: Net zoals dat het de spierkracht ondersteunt, is outdoor calisthenics ook goed voor cardiovasculaire uithoudingsvermogen. Split squats en box jumps zijn slechts twee van de vele high-intensity oefeningen die kunnen worden uitgevoerd met outdoor trainingstoestellen. Deze hartstimulerende bewegingen zijn een fantastische manier om gebruikers in hun piektrainingszone te krijgen en helpen het cardiovasculaire uithoudingsvermogen te verbeteren.

Verbetert Coördinatie: Calisthenics oefeningen vergen een grote hoeveelheid communicatie tussen lichaam en het hoofd. Elke samengestelde beweging die wordt uitgevoerd met commerciële gymnastiekapparatuur vuurt een reeks triggers af naar het centrale zenuwstelsel van de gebruiker, dat vervolgens de spieren, pezen en ligamenten signaleert om in een specifieke volgorde te reageren. Hoe efficiënt het lichaam deze signalen coördineert, bepaalt hoe succesvol de oefening is. Net als kracht en uithoudingsvermogen verbetert de coördinatie naarmate je er meer aan werkt. Commerciële trainingsapparatuur voor op straat biedt een leuke en uitdagende manier voor gebruikers om deze vaardigheden te ontwikkelen.

Moedigt socialisatie aan: De stijgende populariteit van Calisthenics betekent dat commerciële locaties voor trainingsapparatuur op straat vaak grote aantallen mensen aantrekken. Op hun beurt worden deze fitnessruimtes een centrum voor gemeenschapsbetrokkenheid. Gebruikers kunnen elkaar uitdagen voor street workout-wedstrijden - vooral als de site een ingebouwde timer heeft - en elkaar in het algemeen stimuleren om net dat beetje harder te werken. Het installeren van outdoor calisthenics-toestellen is een geweldige manier om gelijkgestemden samen te brengen en socialisatie aan te moedigen.

Wie kan de commerciële Calisthenics toestellen gebruiken?

Outdoor calisthenics toestellen bieden een veelzijdige training voor gebruikers van alle fitnessniveaus. Er is echter een bepaald niveau van trainingskennis nodig om de toestellen effectief te gebruiken. Amateur-oefenaars kennen misschien niet alle oefeningen die door commerciële trainingsapparatuur worden aangeboden, terwijl meer ervaren sporters waarschijnlijk wel weten hoe ze een effectieve full body workout kunnen bereiken. KOMPAN pakt dit gebrek aan kennis aan met interactieve borden waarop een breed scala aan oefeningen wordt gedemonstreerd die op de toestellen kunnen worden uitgevoerd. Voor extra ondersteuning hebben we ook een GRATIS Sport & Fitness app die geanimeerde voorbeelden laat zien van hoe de oefeningen worden uitgevoerd. Deze functies maken de Calisthenics toestellen toegankelijk voor zowel beginners als professionals.

Waarom kiezen voor KOMPAN Street Workout Toestellen?

Slijtvaste materialen: We begrijpen dat het installeren van een permanente outdoor gym een grote investering vraagt en dat de producten dus de 'test of time' moeten doorstaan. De toestellen van KOMPAN zijn gemaakt met zwaar gegoten aluminium en thermisch verzinkt staal die een stevige basis vormt voor regelmatig gebruik en bestand tegen weer en wind waardoor het perfect is voor outdoor omgevingen. Om je gerust te stellen geven we levenslange garantie op onze hot dip en 10 jaar garantie op onderdelen. Ons gedreven inspectie en onderhoudsteam zorgen ervoor dat jouw toestellen fit blijven voor gebruik.

Gemaakt voor veiligheid: Wanneer je traint in een indoor gym, zijn er getrainde professionals beschikbaar die een veilige fitness omgeving kunnen behouden. Anderzijds zijn outdoor fitness sites vrij toegankelijk voor het publiek zonder supervisie. Daarom is het van vitaal belang dat outdoor street workout toestellen veilig en secuur zijn bij gebruik door ongetrainde gebruikers. Veiligheid staat voorop bij KOMPAN en alle producten voldoen aan de EN16630 standaard voor permanent geïnstalleerde, vrij toegankelijke outdoor fitness toestellen. Wanneer je een KOMPAN outdoor calisthenics toestel installeert, kan je gerust zijn dat het product dat je gekozen hebt veilig en geschikt is voor zijn doel.

GRATIS Fitness App: Het mooie van een outdoor gym is dat iedereen de site kan betreden, of ze nu nieuw zijn in de fitness wereld of een expert. Outdoor Calisthenics toestellen kunnen echter behoorlijk ontmoedigend zijn voor beginners, die misschien niet weten hoe ze het product het beste kunnen gebruiken. De KOMPAN Fit app kan dit veranderen. Onze gratis app voorziet demonstraties van de oefeningen geschikt voor elk onderdeel van het toestel, het helpt gebruikers met de bewegingen waardoor ze een effectieve workout kunnen bereiken. De app kan gevonden worden door de QR codes die op alle KOMPAN fitness producten te vinden zijn of kan gedownload worden in de App Store of Google Play.

KOMPAN outdoor fitness toestellen

Denk je erover na om een fitness site te installeren? Of je nu zoekt naar outdoor workout stations, commerciële krachttoestellen of zelfs outdoor obstacle parcours voor volwassenen, het expert team van KOMPAN is er om je te helpen.

Frequently asked questions over Calisthenics en Street workout

Wat is Calisthenics?

Het is een van de oudste vormen van bewegen. Het leger van Alexander De Grote en de spartanen beoefenden het al. Het is een vorm van bewegen waarbij een grote groep spieren gebruikt worden door te lopen, staan, duwen en trekken. Je gebruikt je lichaamsgewicht als een tool of een tegengewicht. Calisthenics komt van het oude Grieks en betekent 'mooie kracht'

Hoeveel verschillende toestellen en combinaties hebben we nodig voor een volledige workout?

Calisthenics is gebaseerd op eenvoudigheid en elk toestel heeft een waaier aan mogelijkheden, maar hoe uitgebreider de setup, hoe groter de mogelijkheden. Street workout toestellen zijn ideaal voor 'pop-in' oefeningen maar met een beetje planning kunnen ze gebruikt worden in circuit training sessies.

Wat is het meest bruikbare street workout toestel?

Dat is een moeilijke vraag omdat een volledige workout variatie vraagt, maar een pull up en parallel bars zijn niet iets dat makkelijk gerepliceerd worden in de echte wereld.

Kan je in alle weersomstandigheden Street Workout-en?

De gepoedercoate oppervlakte is bestend tegen alle weersomstandigheden en de toestellen kunnen mogelijks alleen onbruikbaar zijn in hele extreme condities zoals hitte en bevriezing in het geval van stalen staven en palen en misschien sneeuw in het geval van het oppervlak.

Wat is de beste ondergrond?

Het is nodig om één te hebben die de beweging dempt bij het landen. Gegoten rubber is plat en glad en omdat het een open oppervlakte is, droogt het snel.

Voss Activity Park, Norway

Fitness

Customer Case

Stuytown Fitness Playground, United States