StuyTown Fitness Locatie

StuyTown, Manhattan, New York City

New York Centrum activeren met innovatieve outdoor-fitness

Aan de lagere oostkant van Manhattan, in New York Centrum, verlangde de gemeente Stuyvesant naar een manier om tegemoet te komen aan de behoeften van studenten, werkende ouders en gepensioneerden om actief te zijn en de gemeente bij elkaar te brengen. 

 

Stuytown transformeerde een oude, vervallen asfaltpartij in een moderne outdoor fitnessruimte voor bewoners van alle leeftijden en verschillende bewegingsniveaus om van te genieten. Wat ooit een verouderd perceel was dat gebruikt werd voor rolschaatsen, is nu volledig gerenoveerd tot een moderne en innovatieve ruimte waar de hele buurt van kan genieten.

Bekijk het resultaat in onderstaande video.

StuyTown Magnetic Bells

Je beter voelen over jezelf

Consequente oefening vereist toewijding die moeilijk te bereiken kan zijn in een eentonige sportschool en bij monotone oefeningen. Er ontbreekt iets aan de natuurlijke formule voor het verhogen van de endorfine, het verbranden van vet en het opbouwen van spieren: frisse lucht en de natuur!  De zon op je rug, een licht briesje op je gezicht, of zelfs de verfrissende regendruppel op je wang kan je kracht omzetten in verkwikkende energie.

Maar geloof ons niet op ons woord. Luister naar de bewoners van StuyTown!

StuyTown Squat

Ontworpen om de gemeente te moderniseren

De  StuyTown Fitness locatie combineert nieuwe innovatieve apparatuur en de meest populaire fitnessactiviteiten om een buitenruimte te creëren die mensen van alle leeftijden en niveaus kan motiveren en uitdagen.

De ruimte is ontworpen met vier zones, elk gericht op een specifieke activiteit met een hoge of lage intensiteit. Een wandel- of looplus van bijna twee-en-een-halve km omringt de vier zones om de locatie compleet te maken.

De activiteiten - crosstraining, cardio, krachttraining en hindernisbaanraces - stellen mensen in staat hun evenwicht, kracht en uithoudingsvermogen te ontwikkelen in een volledige lichaamstraining. Het is niet alleen een ruimte waar mensen als individu komen trainen maar ook een ruimte waar ze samenkomen als een samenleving met hun familie, vrienden en buren.

Drie maanden na de installatie werd een onderzoek uitgevoerd om de effectiviteit van deze nieuwe en creatieve aanpak voor het stimuleren van een actieve levensstijl te meten.

De resultaten van 6 dagen observatie en 161 interviews zijn nu GRATIS beschikbaar in een 16 pagina's tellend outdoor fitnessonderzoek. 

Klik hier om de publicatie te downloaden. 

Fysiek

Emotioneel

StuyTown Fitness Playground

Een prachtige plek om te leven

StuyTown is een oase, een klein dorp in het midden van New York Centrum dat een buurtgevoel combineert met moderne, stedelijke voorzieningen. Toen de bewoners vroegen om een outdoor fitnessruimte, wist het managementteam dat ze iets moesten bieden dat zowel visueel aantrekkelijk als functioneel was voor een breed scala aan gebruikers, omdat recreatieve voorzieningen van cruciaal belang zijn voor het welzijn van de bewoners. De fitnesslocatie sluit perfect aan op de behoeften van de bewoners door universeel en relevant te zijn voor alle doelgroepen.

 

Leer meer over de visie van StuyTown van de CEO, Rick Hayduk, in de onderstaande video.

 

Of bezoek de website van StuyTownHIER

Suspension Trainers

Beweeg op de manier waarop je lichaam ontworpen is

Dit unieke type outdoor-fitnesssite heeft tal van mogelijkheden om plezier te maken en actief te zijn!Mensen kunnen trainen voor een obstakelparcours, turnen of algemene fitness. Het toestel combineert eenvoud met een hoge functionaliteit, waardoor het zowel intuïtief als uitdagend is voor alle trainingsniveaus. Met behulp van schema's, die op de apparatuur zijn aangebracht, kunnen nieuwe gebruikers worden begeleid. Voor de meer technisch onderlegde gebruikeres is er de Kompan Sport en Fitness app die de gebruiker stap voor stap door de workout loodst.

StuyTown Fitness Design

Uniek ontwerp in New York

Het idee achter de fitnesslocatie was om zoveel mogelijk toestelcombinaties samen te brengen in een vrij ingeperkte ruimte om zo de functionaliteit voor een grote verscheidenheid aan gebruikers te maximaliseren. De vaste fietsen en andere traditionele fitnesstoestellen worden nu gecombineerd met nieuwe en innovatieve oplossingen die de bewoners toegang geven tot een betere sociale trainingslocatie. 

In deze video leer je meer over het ontwerp direct van de architect die er verantwoordelijk voor is; Gail Wittwer-Laird, Landschapsarchitect bij Starr Whitehouse.

Outdoor fitnessapparatuur bestaat al heel lang, maar het was nog niet gestructureerd of ontworpen op een manier zoals we hier hebben gedaan.

Gail Wittwer-Laird

Landschapsarchitect

Starr Whitehouse

Wilt u advies?

Bij ons vindt u 50 jaar ervaring,  we adviseren u in het gehele project.