Sundby Sports park

Kopenhagen onderneemt stappen richting een activere stad
 

Kopenhagen onderneemt stappen richting een activere stad

 

In veel opzichten is fysieke activiteit al onderdeel van de cultuur van Kopenhagen. Het is een van de meest fietsvriendelijke steden in de wereld en openbare sportcentra en toegankelijke parken zijn en standaardnorm. Maar de hoofdstad van Denemarken wil ook meer en streeft het doel na in het creëren van een nog actievere maatschappij.

In Denemarken halen de meeste 11-jarigen het aanbevolen niveau van lichamelijke activiteit, maar bij de leeftijd van 15 wordt deze trend niet behaald. Om een beter levensstijl aan te moedigen, heeft de stad Kopenhagen daarom een start gemaakt met een reeks van innovatieve benaderingen in de ontwikkeling van parken en openbare ruimten.

Een voorbeeld is de outdoor fitnessruimte in Sundby Sports Park.

Kopenhagen onderneemt stappen richting een activere stad

Kopenhagen onderneemt stappen richting een activere stad

Met een combinatie van KOMPAN's Cross System en Workout Systemenr zijn er honderden verschillende oefeningen op verschillende niveaus beschikbaar. 

Sundby Sports park

De outdoor gym is bedoeld ter bevordering van lichamelijke activiteit. Met een combinatie van KOMPAN's Cross System en Workout Systemenr zijn er honderden verschillende oefeningen op verschillende niveaus beschikbaar. De vandalisme-bestendige fitness oplossingen zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden, met of zonder beperking. Een tweede factor is de motivatie van de gratis app die nieuwe gebruikers begeleidt in het uitvoeren van oefeningen. Het helpt ervaren gebruikers inzicht te houden in hun activiteitenniveau en helpt hen fit te blijven.

KOMPAN en Kopenhagen hebben 3 maanden na de installatie onderzoek gedaan naar de gebruikers om de effectiviteit van het project aan te tonen. Gedurende 1 week werden 388 gebruikers gevolgd, 105 gebruikers hebben een enquête ingevuld en zijn geïnterviewd over de faciliteiten. Onderzoeksresultaten laten zien dat de locatie wordt gebruikt door alle leeftijdsgroepen. 23% van de gebruikers waren niet actief geweest tot ze de nieuwe outdoor gym probeerden.

>>Go to fitness research (in English)

"Het systeem kan door iedereen worden gebruikt. Dit geldt ook voor kinderen, gehandicapten en ouderen. Het is simpel, rechttoe rechtaan en is vrij toegankelijk. Tegelijkertijd is het gelegen in een gebied waar veel mensen niet trainen. Het hele idee is om te proberen meer mensen te laten bewegen.”

Wilt u advies?

Bij ons vindt u 50 jaar ervaring,  we adviseren u in het gehele project.