Webinars: Spel & Fitness – Op de juiste manier

KOMPAN-experts presenteren webinars met uiteenlopende onderwerpen. Hierbij pogen ze ogen en de geest te openen het meeste te halen uit het investeren in speeltuinen en fitnesszones in de buitenlucht. Meld je nu aan voor het onderwerp, of de onderwerpen, die je het meeste aanspreekt. Onderstaande webinars worden gepresenteerd in het Engels. 

InclusiveWebinar.jpg

6 Tips For Designing Inclusive Playgrounds

June 2, 19:00 CET - Sign Up Here

June 4, 06:00 CET - Sign Up Here

June 4, 15:00 CET - Sign Up Here

 

 

 

Hoe kunnen gemeenschappen het best tegemoet komen aan de behoeften om te spelen, van kinderen en gezinnen met een handicap, zonder onevenredige kosten? Hoe kunnen gemeenschappen tegemoetkomen aan de behoeften van kinderen aan spanning en lichaamsbeweging in speeltuinen zonder gebruikers met een handicap uit te sluiten? Neem deel aan dit seminar om antwoorden te krijgen en 6 belangrijke ontwerpprincipes te leren bij het plannen van spel voor iedereen.

Duur: 45 min.

Gepresenteerd door Jeanette Fich Jespersen

 

BusinessWebinar.jpg

How to Improve Your Business Towards Families

June 15, 15:00 CET - Sign Up Here

 

 

Zijn gezinnen een belangrijke doelgroep voor uw onderneming? Het aantrekken en behouden van gezinnen kan verder gaan dan uw kernproduct. Onderzoek toont aan dat het ontwerp van uw faciliteit essentieel is voor kinderen die niet willen vertrekken, ouders om meer uit te geven en om de beste recensies te krijgen.

Neem deel aan dit webinar om te leren waarom een speelplek een winstgevende investering is en hoe u ervoor kunt zorgen dat het de inkomsten voor uw winkel, restaurant of ander gezinsgericht bedrijf een impuls geeft. 

Duur: 45 min.

Gepresenteerd door: Alexandre Reynaud

 

KDSWebinar.jpg

Get Inspiration For Your Next Unique Playground Design

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Regio's hebben vaak hun eigen unieke geschiedenis, bijzondere verhalen, een uitzonderlijke omgeving of buitengewone gebruikers. Dus een school wil misschien dat hun speelsculptuur symbool staat voor wijsheid en leren. Een plaatselijke gemeenschap wil misschien dat hun speelsculptuur een verhaal over de gemeenschap vertelt en zo de ene generatie met de andere verbindt.

Drie ontwerpers/architecten van KOMPAN Design Studio geven hun inspiratie en ideeën over hoe wij u kunnen helpen bij het ontwerpen van dat bijzondere speelmoment. Maar ook van dat speciale thema met WOW-factor en de hele gemeenschap enthousiast maakt. 

Duur: 45 min.

Gepresenteerd door: Nikolaj Maj Bentsen, Samantha Jeffrey and Sophie Lambert

 

EarlyChildWebinar.jpg

10 Tips For Active Early Childhood Playgrounds

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

180 minuten fysieke, niet-sedentaire activiteit per dag. Dit is de nieuwe minimumaanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie voor 2019 voor kinderen jonger dan 5 jaar. De aanbeveling schrijft ook spelen voor als de belangrijkste fysieke activiteit voor peuters. Neem deel aan dit webinar om 10 regels te leren over aantrekking, retentie en ontwikkeling in activiteit-inspirerende speeltuinontwerpen voor kinderen van 1-5 jaar.

Duur: 45 min.

Gepresenteerd door Jeanette Fich Jespersen

 

TeenWebinar.jpg

6 Tips To Increase T(w)een Physical Activity With Play

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Op mondiaal niveau voldoet slechts ongeveer 23% van alle 11-17-jarigen aan de minimumaanbevelingen voor lichaamsbeweging. Dit is des te schrijnender, omdat tieners herhaaldelijk verklaren dat ze graag speels bewegen. Ze houden van buitenspelen en speelplekken, zolang het ontwerp voor hen geschikt is, niet alleen voor jongere kinderen.

Neem deel aan het webinar om nieuwe inzichten op te doen en bewijs te verzamelen over het spelen door tieners en krijg zes tips voor het creëren van speelse bewegingsruimtes voor tieners vanaf 10 jaar. 

Duur: 45 min.

Gepresenteerd door: Jeanette Fich Jespersen

MakeHealthAvailableWebinar.jpg

Make Health Available to Prevent Future Disease

June 3, 06:00 CET - Sign Up Here

June 3, 15:00 CET - Sign Up Here

June 4, 19:00 CET - Sign Up Here

June 15, 19:00 CET - Sign Up Here

June 17, 06:00 CET - Sign Up Here

June 17, 15:00 CET - Sign Up Here

Outdoorfitness heeft voordelen ten opzichte van traditionele indoorfitness. Vooral in omgevingen met een focus op volksgezondheid en minimale ziekteoverdracht. 

Neem deel aan dit webinar om te leren over de voordelen van outdoorfitness en wat een investering in outdoorfitness kan doen voor de gezondheid van uw gemeenschap.

Duur: 45 min.

Gepresenteerd door: Morten Zacho

 

WebinarNaturePlay.jpg

Nature Play
– Importance and Design

June 16, 19:00 CET - Sign Up Here

June 18, 06:00 CET - Sign Up Here

June 18, 15:00 CET - Sign Up Here

Nature Deficit Disorder is een term die wordt gebruikt om het ontbreken van natuur te beschrijven, dat veel kinderen die in een stedelijke omgeving opgroeien, ervaren.

Neem deel aan dit webinar om te leren over de natuurlijke ervaringen die kinderen nodig hebben om te groeien, de voordelen van de natuur en niet te vergeten, een aantal fascinerende voorbeelden van natuurlijke speelomgevingen met speeltoestellen die hen complimenteren.  

Duur: 60 min.

Gepresenteerd door: Dr. Suzanne Quinn and Jeanette Fich Jespersen

 

OutdoorFitnessWebinar.jpg

How To Create Great Outdoor Fitness Spaces

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Outdoor Fitness heeft sinds de introductie in de jaren 2000 een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Er zijn duizenden outdoor-fitnesslocaties ontstaan. Sommige locaties worden zeer goed gebruikt maar de meeste locaties worden te weinig gebruikt. In deze webinar leer je wat er moet gebeuren bij het plannen van een fitnesslocatie in de openbare ruimte en hoe je een fitnesslocatie kunt maken die door mensen van alle leeftijden en vaardigheden wordt gebruikt.

Duur: 45 min.

Gepresenteerd door: Rob Boogmans

 

SchoolAgeWebinar.jpg

10 Tips For Physical Activity In School Age Playgrounds

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Minimaal 60 minuten per dag lichaamsbeweging voor kinderen van 6-12 jaar. En de primaire fysieke activiteit is spelen. Dat is de aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie. De meeste 6-12-jarigen worstelen om aan de minimumeis te voldoen. Neem deel aan dit webinar om 10 aandachtspunten te leren om uw volgende speeltuinontwerp uniek te maken in aantrekkingskracht, retentie en leuke fysieke speelactiviteit voor 6-12-jarigen.

Duur: 45 min.

Gepresenteerd door Jeanette Fich Jespersen

SafetyWebinar.jpg

Importance of Product Safety for Outdoor Play and Fitness

June 9, 19:00 CET - Sign Up Here

June 11, 06:00 CET - Sign Up Here

June 11, 15:00 CET - Sign Up Here

 

 

 

Kinderen houden ervan om uitgedaagd te worden, maar hoe zit het met de veiligheid. De vragen zijn talrijk; Kan het risico op de speelplaats positief zijn? Wie heeft de verantwoordelijkheid bij incidenten? Wat is certificering?

Doe mee aan dit webinar om inzicht te krijgen in de productveiligheidsnormen voor buitenspelen en fitness, en ontdek waarom gecertificeerde producten het verschil maken.

NOTICE:

19:00 CET sessie zal speciale aandacht hebben voor de Amerikaanse veiligheidsnormen.

15:00 CET sessie zal speciale aandacht worden besteed aan de Europese veiligheidsnormen.

Duur: 45 min.

Gepresenteerd door: Joan Pedersen

 

YoungBrainsWebinar.jpg

How to Create Play
for Young Brains?

June 23, 19:00 CET - Sign Up Here

June 25, 06:00 CET - Sign Up Here

June 25, 15:00 CET - Sign Up Here

New research and practice-based findings have revealed great ways to create playgrounds that evoke young children’s curiosity and motivate explorative play. 

This webinar will share findings and cases. We will discuss how playgrounds can cater for social, dramatic and physical play that stimulates thinking skills. 

Duration: 60 min.

Presented by Jeanette Fich Jespersen and Dr. Suzanne Quinn

 

CrossTWebinar.jpg

Get People Active With Effective Outdoor Fitness

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

In dit webinar hoort u over het verschil tussen effectieve en ineffectieve outdoor-trainingsapparatuur en waarom KOMPANs nieuwe concept voor cardiotraining de betrokkenheid van de gebruiker, de effectiviteit van de locatie en het resultaat op het gebied van de volksgezondheid vergroot.

Duur: 45 min.

Gepresenteerd door: Zacho en Rob Boogmans

 

ActiveAgeingWebinar.jpg

Tips On Promoting Active Ageing In The Outdoors

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Met de vergrijzing volgt een fysiologische achteruitgang en een verhoogd risico op levensstijlgerelateerde ziekten en vallen maar dit kan in grote mate worden uitgesteld of verminderd door middel van lichaamsbeweging.

In dit webinar leert u wat recente studies stellen over gezond ouder worden, waarom senioren in ogenschouw moeten worden genomen bij het plannen van een publieke fitnesslocatie en waar rekening mee moet worden gehouden bij het plannen van een beweeglocatie voor senioren.

Duur: 45 min.

Gepresenteerd door Morten Zacho en Rob Boogmans

 

 

Wie er presenteren:

 

JeanetteKPI.png

Jeanette Fich Jespersen

Hoofd van het KOMPAN Play Institute

Jeanette heeft 20 jaar ervaring in het onderzoek naar, de ontwikkeling van en het pleiten voor het spelen op speelplaatsen en heeft in verschillende internationale conferenties over kindvriendelijke stadsplanning zitting gehad in de wetenschappelijke en organiserende raden van bestuur. Ze heeft talrijke white papers en artikelen geschreven over de thema's inclusief en universeel ontwerp, spel en kinderontwikkeling, en speelrechten in een globaliserende wereld.

Jeanette is een Academicus in de filologie en heeft onderwijs- en onderzoekservaring opgedaan aan universiteiten en hogescholen in Duitsland en Denemarken. Ze is de vicepresident van het European Network for Child Friendly Cities. Ze is de vicepresident van de International Play Association, Denemarken. Ze is lid van de adviesraad van het Centrum voor Sport en Leren aan de Universiteit van Zuid-Denemarken.   

 

SuzanneKPI.png

Dr. Suzanne Quinn

KOMPAN Play Institute Manager, Americas

Suzanne has over 20 years experience as an educator, early years practitioner, teacher educator, and researcher. She is the co-editor of The Routledge Handbook of International Perspectives on Early Childhood Education (2018) with J. Roopnarine, J. Johnson, and M. Patte and Living with Children: A Froebelian Approach to Working with Families and Communities (2019) edited by Tina Bruce, P. Elfer, S. Powell and L. Werth, as well as several empirical articles and chapters in peer reviewed publications.

 

MortenKFI.png

Morten Zacho

Senior Manager, KOMPAN Fitness Institute

Morten is universitair hoofddocent aan de Universiteit van Zuid-Denemarken bij de afdeling Sportwetenschappen en Klinische Biomechanica.

Hij leidt ook het KOMPAN Fitness Instituut met een grote focus op het implementeren van kennis, trends, wetenschappelijk onderzoek en functionele testen in de innovatie van nieuwe outdoor fitness.

Voorheen werkte Morten bij internationaal erkende onderzoeksinstituten en was hij co-auteur van 17 peer-reviewed wetenschappelijke publicaties.

 

RobKFI.png  

Rob Boogmans

Sales Directeur, KOMPAN Fitness

Rob is opgeleid als Fysiotherapeut en Personal Trainer en heeft meer dan 20 jaar ervaring in fitness.

Hij is een pionier op het gebied van outdoor fitness sinds 2008, toen hij Standing-Strong Outdoor Fitness oprichtte. Standing-Strong was het eerste bedrijf dat instelbare en functionele training in de buitenomgeving introduceerde. In 2010 was Standing-Strong marktleider in outdoorfitness in de Benelux en had hij meerdere gepatenteerde oplossingen.

In 2014 werd Standing-Strong overgenomen door KOMPAN en in 2015 kwam Rob Boogmans bij KOMPAN om het KOMPAN Fitness Instituut te starten en de nieuwe outdoorfitness productlijnen te ontwikkelen. Sinds 2015 heeft KOMPAN meer dan 1000 nieuwe outdoorfitness-locaties gecreëerd en wordt het alom erkend als het meest innovatieve en professionele bedrijf op het gebied van outdoorfitness.

 

NikolajPI.png

Nikolaj Maj Bentsen

Hoofdontwerper, KOMPAN Productinnovatie

Nikolaj heeft een masterdiploma in Architectuur, is gespecialiseerd in Industrieel Ontwerp en hij werkt al meer dan 20 jaar op het gebied van industrieel ontwerp. Hierbij heeft hij een grote verscheidenheid aan producten ontwikkeld. Hij is sinds 2013 werkzaam bij KOMPAN en is sindsdien verantwoordelijk voor een breed scala aan producten op het gebied van fitness en spel. Recentelijk is Nikolaj betrokken geweest bij de ontwikkeling van KOMPAN Design Studio.

 

SamanthaKDS.png

Samantha Jeffrey

Hoofd van het Product Solution Team, KOMPAN Design Studio in Berlijn

Samantha heeft een MA in Design of Playing and Learning en ze heeft gewerkt als industrieel ontwerper. Al meer dan 11 jaar is haar belangrijkste aandacht gericht op het ontwerpen van speeltuinen in Europa, de Verenigde Staten en Australië. Haar rol is om het ontwerpteam te leiden in het vinden van creatieve manieren om op maat gemaakte speeltuinprojecten te realiseren op basis van uiterst op maat gemaakte oplossingen.

 

SophieKDS.png

Sophie Lambert

Custom Designer, KOMPAN Design Studio

Sophie heeft een achtergrond als bouwkundig ingenieur, gespecialiseerd in productontwikkeling. Haar start bij KOMPAN was gericht op het ontwikkelen van nieuwe activiteiten en nieuwe productlijnen. Inmiddels is ze een van de creatieve geesten die speeltuinen op maat ontwerpen op basis van GIANT-speeltorens. Het doel is altijd om speelse, thematische en op maat gemaakte speeltuinen te ontwerpen die een statement maken in het landschap en tegelijkertijd het spel en de ontwikkeling van kinderen stimuleren.

 

AlexandreKCS.png

Alexandre Reynaud

Deputy Managing Director, KOMPAN Commercial Systems

Alexandre has a master’s degree in Economics specializing in International Business, and he has been working in the Leisure and Playgrounds industry for more than 15 years. After joining KOMPAN in 2009, he has been responsible of many kinds of projects within the retail and leisure industries.

 

JoanSafety.png

Joan Pedersen

Product Safety Manager, KOMPAN

Member of the ASTM committee for ASTM F1487.

Member of the Danish working group for developing EN1176 and other related standards.

Joan has a background as mechanical engineer and several years of work in the machinery industry. After joining KOMPAN's engineering team in 1996, she gradually took more product safety responsibility. Since 2003, she has been responsible for KOMPAN product safety involving product evaluation, test, certification, training and after sales support.

Related News

Wilt u advies?

Bij ons vindt u 50 jaar ervaring,  we adviseren u in het gehele project.

 

1 Left section
2 Right section