Huisvesting en buitenruimte

Trek bewoners aan en behoud ze met aantrekkelijke buitenruimtes die een gezonde en prettige leefomge

Trek bewoners aan en behoud ze met aantrekkelijke buitenruimtes die een gezonde en prettige leefomgeving opbouwen.

Het creëren van een ideale leefomgeving is essentieel om van een gebouw een thuis te maken, en huisvesting in een goede buurt. Het is een sociaal vraagstuk waar wij ons al een halve eeuw mee bezig houden, eigenlijk al vanaf dag één; KOMPAN is ontsproten aan een woningbouwproject. 

Inmiddels is het begrijpen van de rol en de waarde van recreatieve ruimtes in alle woningbouw, de kern van wat we kunnen. Gemeenschappen zijn een willekeurige verzameling van mensen die gedefinieerd worden door de demografie van werk, leeftijd en cultuur, maar ongeacht waar ze vandaan komen en wat ze doen voor de kost. Daarbij is de manier waarop ze zich voelen als ze van en naar hun huis lopen een gevoel van zingeving en gemeenschappelijke trots. Dat is een gevoel dat de moeite waard is om in te investeren.

De gezamenlijke buitenruimte is een superbooster

Gezamenlijke buitenruimte bevordert het gevoel van saamhorigheid. Het is wat een geografische naam verandert in een entiteit, waardoor het een gewilde plek wordt om te wonen. Door toenemend respect en zorg vermindert het vandalisme, het verlies aan herstel en het stille maar kostbare verloop van bewoners. Het van meet af aan goed doen is een enorme bijdrage aan het verlengen van de levensstijl en de levensduur van een grote investering.

Renoveren om het meeste uit uw locatie te halen

RefurbishHousing-600.jpgZelfs de beste recreatieve voorzieningen zullen mettertijd op de proef worden gesteld. Slijtage is een compliment voor elk ontwerp, maar er komt een punt waarop beslissingen moeten worden genomen. Zoals na 75 jaar in Stuytown, in New York's Manhattan. Renovatie was een antwoord, maar verjonging was het doel. De bewoners namen hun versleten 'asfaltdoos' van een speeltuin en vroegen KOMPAN om er een multifunctionele sport- & fitnessruimte voor een gemeenschap van te maken. De Stuytown-oplossing, die is ontworpen om de ruimte ten volle te benutten, is uniek. De KOMPAN-opties zijn echter zowel veelzijdig als flexibel, van sjablonen tot specifieke verzoeken die in en uit de doos komen. StuyTown CEO, Rick Hayduk legt uit waarom iedereen nu blij is met hun volledig getransformeerde multifunctionele sport- & fitnessruimte? Bekijk de video.

HousingSkyWalk-800.jpgNieuwe moderne wijken

KOMPAN is als bedrijf 'per ongeluk' gestart naar aanleiding van een waarneming op een woningbouwcomplex. De enorme flatgebouwen van de jaren zeventig bezaten allesbehalve individualiteit, gemaakt van beton en ademden zielloosheid. Een kunstproject kreeg de opdracht om de anonimiteit te ontmantelen, maar de kinderen gebruikten de kunst als speelobject en al snel was er meer dan alleen een identiteit, er was een middelpunt, een ontmoetingsplek. De kunstenaar zag kans aan een behoefte te voldoen. Plotseling was er KOMPAN. Tot op de dag van vandaag zijn kunst en spel verenigd en is de speeltuin niet langer een toevoeging, maar een integraal onderdeel van de mix. Bijdragen aan het bouwen van gemeenschappen zit in ons DNA en het werken met architecten en ontwikkelaars om tot een gezonde, duurzame samenleving te komen is een van onze meest waardevolle doelen.

HousingPartner-400.jpgWat partnerschap voor ons betekent

Bij KOMPAN richten we ons op de vele facetten van de recreatieve buitenruimte, van spelen tot fitness en van rusten tot socialiseren. We werken samen met u om uw visie te begrijpen en om de hoge eisen en wensen van de bewoners in kaart te brengen. We luisteren en interpreteren uw behoeften en gedachten in het ontwerp, de installatie, het veiligheidsbeheer en ten slotte het onderhoud. Geen twee situaties zijn identiek, dus als we de gespecificeerde demografie en de geografische ligging als uitgangspunt nemen, ontstaat een unieke oplossing.

Gecreëerd door KOMPAN, is uw speeltuin of uw outdoor fitnessruimte vervaardigd en geïnstalleerd zonder compromissen. Hoge duurzaamheid en weinig onderhoud zijn verzekerd en worden ondersteund door een uitstekende garantie. Bij KOMPAN is onze samenwerking een duurzame samenwerking.

De recreatieve voorzieningen zijn absoluut noodzakelijk voor het welzijn van de bewoners. Bewoners komen hier vanwege het recreatieve aanbod.

Rick Hayduk

CEO, StuyTown Property Services