You & Me Schommelzitje

Samen schommelen - Oog in Oog. Hand in Hand

De naam van de schommel zegt het al! De nieuwe You & Me schommel draait helemaal om schommel plezier tussen kind en volwassene.   

Sociaal emotionele binding

Het oogcontact en de volledige aandacht van de volwassene zorgen ervoor dat het kind zich gezien en veilig voelt.

Deze unieke ervaring waarbij kind en volwassene volledig op gaan in elkaar gezelschap versterkt de sociaal emotionele binding en de emotionele ontwikkeling bij het kind.

Ontworpen voor inclusief spelen

Het You & Me schommelzitje is ook uitermate geschikt voor kinderen met een beperking die extra hulp en emotionele ondersteuning nodig hebben om te schommelen. 

Onbelemmerde toegang

Dankzij het open, stalen frame kan een volwassene het kind eenvoudig in de schommel zetten. Het open stoelframe is ergonomisch correct en biedt goede ondersteuning voor kinderen van 1 tot 4 jaar.

Het laag hangende ouderzitje compenseert het lengte verschil tussen kind en volwassene en brengt de volwassene naar het niveau van het kind, waardoor het belangrijke oogcontact op ooghoogte mogelijk is. 

 

Waarom schommelen zo belangrijk is

Voor zeer jonge kinderen met ontwikkelingsproblemen, helpt schommelen bij de zintuigelijk ontwikkeling.

Zintuigelijke ontwikkeling omvat ruimtelijke bewustzijn en balans. Het stimuleren van de zintuigen door middel van schommelen geeft het brein van het kind ruimte voor de verwerking van informatie en voor intepretatie. Dit legt een fundament voor complex leren en voor het gedrag.

In feite stimuleert de schommelende beweging het deel van de hersenen dat je helpt focussen. Onderzoek toont aan dat leerlingen meer gefocust en bereid zijn om te leren na de pauze. Het draaien en schommelen stimuleert extra delen van de hersenen die belangrijk zijn voor vaardigheden zoals ruimtelijk bewustzijn, balans, spiercontrole en ritme. 

 

Een natuurlijk onderdeel van de speeltuin

De You & Me schommel is een aanwinst voor elke speelplek en past perfect bij de meer traditionele schommels. Volwassne kunnen deel uitmaken van het spel en actief bezig zijn met hun kinderen. Zelfs met oudere broers en zussen kan deze unieke ervaring beleefd worden.

 

We wanted to create a swing with interaction between the child and adult while swinging. We designed the upper seat with more handles, so especially children with disabilities would have a good grip while sitting there. 

Mads Dreyer

Senior product manager bij KOMPAN

Related News